Skip to content

Min jakt på första tussilagon

10 mars, 2014

Att hitta de första tussilagona kan bli ett spännande äventyr. Denna vår blev jakten mer omfattande än vanligt. Första vändan förde till Nynäshamn. Där var sol och vackert, men ingen tussilago. Mitt strosande på stranden ledde inte till något fynd av hjärtformad sten att lägga på min dotters grav som jag tänkt mig. På klipporna, däremot, fick jag en riktigt hjärtlig vattenpuss!

Vattenpuss1

Inte heller fann jag någon längs Södertäljevikens stränder. Dagen därpå försökte jag med Bollmoradalen till fots. Enda fyndet blev stora alknoppar.

Tussilagojakt 1

På lördagen fortsatte tussilagojakten. Spännande vägar korsade min egentliga färdväg. Jag tog en avstickare till Muskö genom den nästan tre kilometer långa tunneln med brusande hav ovanför. Det var mer spännande förr när tunneln var trång och otät med sten som föll ner och vatten porlande ifrån tunneltaket. Väder och hav var lika vackert på både norr- och södersidan av ön.

Muskö

Till slut lönade sig mitt resande kors och tvärs över Södertörn, en slänt var full av de eftertraktade gula blommorna.

Tussilago

Nu ser jag fram emot jakt på blåsipporna!

 

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. 10 mars, 2014 10:52

  Du sökte och fann! Och fick dig lite äventyr på köpet. Fint med den hjärtliga vattenpussen – även den bredvid hade format ett hjärta. Inspirerad av din fina nedersta bild ska jag nog bege mig iväg och plocka lite, de var så få när jag först såg dem så jag lät dem vara, men nu lär de ha förökat sig.

 2. skriveriet2 permalink
  10 mars, 2014 11:25

  Du var verkligen envis i sökandet. Den som söker han finner. Min tussilagojakt går längs diket vid Timmervägen. Något bra blåsippsställe har jag numera inte inom räckhåll. Jag saknar ”min” blåsipps-vitsipps-liljekonvalje-gullvive-blåbärs-svamp-skog i Flogsta. Kungsängsliljor fanns också där på ett ställe.

 3. 10 mars, 2014 15:02

  Trägen vinner och du fick ju samtidigt med sig så mycket annat vackert längs din färd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: