Skip to content

Omskapat

2 oktober, 2013

Temat hos Onsdagstema denna gång är OMSKAPAT. Jag är en sådan där gniden hamster som har svårt för att slänga något användbart och gärna skapar om till något nygammalt. När barnen var tonåringar och slet hårt på ena armstödet på 2-sitssoffan kapade jag den resolut i två delar och gjorde en fåtölj av den. Tyget från soffans baksida blev ny klädsel till armstödet. Det blev himla stiligt!

Min mors gamla älsklingspäls har jag inte haft hjärta att göra mig av med. Den hängde i garderoben, päls helt bortgnagd av säkerhetsbältet efter hennes bilkörande. Plötsligt fick jag idén att skapa om den till en väst istället. Ärmarna sprättes bort och blev till en huva. Den slitna överdelen hamnade i soporna. Resten blev till själva västen. De varma sköna fickorna hamnade i brösthöjd men vad gör det när man är ute och plåtar i vinterkylan och behöver värma händerna!

väst

Jag jobbade då på en idrottsförening tillsammans med vår duktiga löperska Linda. Hon blev helt förtjust i min väst och bad mig göra likadant med hennes päls, vilket jag gick med på. Dagen efter kom hon med pälsen. Tyvärr hade hon försökt själv, hennes projekt var utom all hjälp…

Andras omskapande ser ni hos Onsdagstema.

Annonser
8 kommentarer leave one →
 1. 2 oktober, 2013 12:10

  Det förstår jag att den är skön natt värma händerna i när kylan biter tag i fingrarna!
  Du skulle ha en hel pälsdress att klä dig i om vintern så du slipper frysa i din dragiga lägenhet! 😉

  • 2 oktober, 2013 19:43

   Faktum är att jag använt denna väst inomhus de senaste tre vintrarna för att stå ut i mitt hem. Avigan ut med pälsen inåt. Nattetid tjänstgjorde den som fotvärmare. Folk tyckte jag var skvatt galen. Men det funkade bra för mig att inte bli skvatt galen av drag och kyla! Efter att snickaren tre år för sent justerade ytter- och balkongdörr verkar det som om jag fått ett skapligt normalt hem och slipper gå mer välklädd inne än ute oavsett väderlek!

 2. 2 oktober, 2013 13:50

  hahah….ja alla är inte lika händiga och gör saker lika bra! 😉 Lite så har jag på jobbet här fast med helt andra saker! Då tänker jag alltid att rätt person på rätt plats är väldigt värdefullt! Hennes förlust som inte såg sin brist redan innan! ;O)

  • 2 oktober, 2013 20:36

   Hon var snabb i starten där! Ett plus på löparbanan men inte i detta fallet.

 3. 2 oktober, 2013 14:13

  Du är verkligen skicklig som fått till det där. Den blev snygg!

 4. 2 oktober, 2013 18:54

  Det gillar jag. Den blev superfin och jag har en minkjacka och kanske skulle jag göra en väst av den, men inte kan jag göra det själv.

 5. skriveriet2 permalink
  4 oktober, 2013 08:05

  Så händig du är! Jag minns den där pälsen.

 6. 5 oktober, 2013 19:16

  A nice idea, it is same with the coat my mother, remain in closed wardrobe;
  have a nice day!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: