Skip to content

Rört på påkarna

19 februari, 2013

Det har blivit på tok för mycket stillasittande denna vinter så idag bestämde jag mig för att börja röra på påkarna. Lite lätt snöfall och ett par minusgrader var trevlig väderlek. Allt såg så rent och vackert ut. Naturliga och några människosnöskulpturer piggade upp. I träden hängde frusna tårar. Många träd har ramlat omkull denna vinter, andra stod likt spända pilbågar.  Tallstammen som spräckts har en gren rakt igenom sprickan, det såg häftigt ut! Häftig var också tofsmesen men posera snällt ville den inte!

Tyresta

Många glada skidåkare var ute, föret såg perfekt ut. Överallt hade träd ramlat över stigarna. Det är ju en nationalpark så naturen ska sköta sig själv, men stigar och spångar var minimalt uppröjda. Endast biten liggande över ”vägen” var avkapad, resterna låg kvar orörda på vardera sidan.

Tyresta

En mindre gran var vackert vitklädd. En stor tall hade förlorat ett par stora grenar – de hade fastnat i snön med ruskorna ner och såg ut som ett riktigt tjusigt konstverk. Konstverket längst ner till höger var ca 1,5 meter högt. Hmmm… Kanske passar det i en nationalpark?

Promenaden gjorde mig gott. Jag har haft en bra dag.

 

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: